Coșul meu Cosul este gol. Ai produs in cos. Ai produse in cos.

Bun venit la Clusa!

Acordați-ne câteva minute din timpul vostru și vă vom spune cine suntem și de ce am început să producem bere artizanală.

Povestea începe cu mulți ani în urmă, când sătui de degradarea continuă a berilor comerciale, de gustul plat și identic, de senzațiile de mahmureală și durerile de cap, care credeam că sunt normale după un consum moderat de beri, am avut șansa să descoperim o altfel de bere.

Am descoperit berea așa cum ar trebui să fie: o băutură sănătoasa, cu gust, textură și caracter, o sursă de plăcere, o licoare naturală cu iz de poveste.

 

BERE ARTIZANALA

Suntem doi pasionați de bere artizanală care ne-am hotărât să împărtășim cu voi plăcerea de a face bere. O facem fără grabă, fără aditivii și enzimele industriale responsabile de mahmureala sau durerea de cap de a doua zi.

Folosim ingrediente în starea lor naturală: malțul să fie malț, cu bob, nu un lichid creat în laborator, iar hameiul să fie hamei, adică să vezi conul sau peletul, nu un lichid super procesat care miroase identic cu cel natural sau poate și mai bine.

Respectăm timpii de fermentație normali și nu grăbiți, astfel ca berea noastră este maturata între 30 și 60 de zile în funcție de tipul de bere.

Facem bere din cărți de demult, nu din formule economice care spun că dacă ții berea doar 7 zile la fermentat în loc de 60 de zile poți câștiga dublu sau triplu.