Acesta a reușit să câștige încrederea multor consumatori, datorită numărului mare de întrebuințări și a nenumăratelor beneficii pe care le are în gospodărie, dar și asupra sănătății.
Proprietăți: antifungice, antibacteriene, antimicrobiene, antiinfalamtoare, antiseptice.
Recomandări de utilizare: se poate folosi la preparatele de panificație. Pâinea cu bicarbonat de sodiu are o coajă crocantă delicioasă și un miez dens cu gust deosebit și se face foarte ușor scurtând timpul de prreparare față de o paine clasică. Bicarbonatul se mai poate folosi la fursecuri, biscuiți, prăjituri, gogoși, clătite americane sau fagure de caramel. În gospodărie utilizările sale sunt nenumarate: curăță și albește, ajută la albirea șosetelor, hainelor îngălbenite sau pentru a curăța încălțămintea foarte murdară.
Mod de păstrare: a se păstra cu ambalajul închis într-un loc uscat, întunecat și răcoros.
Țara de origine: Bulgaria