În procesul tehnologic de fabricare a berii Clusa, sunt respectate toate etapele specifice conceptului artizanal, de la măcinarea cerealelor până la fermentarea și maturarea îndelungată. Respectăm clienții și munca noastră. De aceea, alegem să transformăm materiile prime în bere pe cale naturală, cu multă răbdare.
Procesul de obținere al berii este unul absolut natural, fără enzime sau alte componente chimice menite să „grăbească” procesul de fabricare. Spre deosebire de berea „de raft” care are un termen de valabilitate îndelungat, berea artizanală se degradează destul de repede. Însă, dacă este păstrată în condițiile specificate pe etichetă, poate fi consumată în 6 luni.
Berea artizanală este preferata multor iubitori de bere bună, deoarece are rețete nemărginite și permite obținerea unui gust intens cu arome diferite. Vom aduce idei și concepte noi, îmbinate cu stilurile clasice, dar, pentru moment, începem cu Cream Ale, Hell Lager, IPA, un elegant Vienna Lager și un Pale Ale cu grapefruit natural.
Ingredientele folosite la fiecare tip de bere sunt detaliate în descrierea acestora. Dacă vă place una din berile noastre și doriți să o „reproduceți ” acasă, ne puteți scrie și vă transmitem rețeta.
Tehnologia modernă a echipamentelor noastre este produsă de firma italiană Spadoni, unul dintre cei mai vechi și renumiți producători de berării artizanale din Europa.
Procesul de fabricare al berii se realizează semiautomat. Avantajul utilizării unei tehnologii semiautomate, permite maestrului berar să controleze procesul de fabricare sau să intervină în fiecare etapă atunci când consideră că este necesar.
Un alt avantaj în utilizarea acestei tehnologii de vârf pentru producerea berii artizanale este dat de siguranța că fiecare șarjă are aceleași proprietăți cu care v-ați obișnuit deja, la prima degustare.