Murături făcute cu turmeric, ceapă și condimente după o rețetă veche englezească, devenită populară în cel de-al doilea Război Mondial.
Consultanță? Sună acum
Oricât de mare ar fi comanda
14 zile calendaristice
Pentru toate produsele
La anumite game de produse
În mod tradițional, britanicii le consumă pe pâine cu unt. Sunt ideale și ca garnitură lângă grătare sau fripturi. Această populară rețetă britanică de murături, își are începuturile modeste în penuria de alimente din timpul celui de-al doilea război mondial. Murăturile pe pâine au devenit, de atunci, nu doar un fel elementar în gastronomia britanică, dar și unul dintre cele mai iubite preserves englezești. Cu un echilibru atent căutat între acid-sărat-dulce-condimentat, acești castraveți pot deschide o nouă dimensiune de gust pentru consumatorii români, devenind instant favorite. De încercat neapărat.
Conțin doar castraveți cornișon culeși tineri și ceapă, cultivate de producătorii locali, în Bucșani (Dâmbovița).
Ingrediente: castraveți, ceapă, turmeric (Curcuma longa), semințe de muștar, cuișoare, foi de dafin, oțet de mere, zahăr nerafinat, sare grunjoasă.
Condiții de păstrare: a se păstra la loc uscat și răcoros. După deschidere, se păstrează la rece și se consumă în 7 zile.
Valoare energetică: 43 kCal
Grăsimi: < 0,1 g din care acizi grași saturați: < 0,1 g
Carbohidrați: 5 g
Glucide: 9,5 g din care zaharuri: 8,4 g
Proteine: 1 g
Sare: 0,88 g