Palmierul- Phoenix Dactylilfera, produce fructele curmale, de origine din Orientul Mijlociu. Pentru această zonă, curmalele reprezintă unul dintre alimentele de bază, vechii egipteni făceau chiar și vin din ele.
Proprietați: conțin vitaminele: A, K, B1, B2, B3, B4, B6, conținut bogat de calciu, fier, magneziu și sunt foarte nutritive.
Mod de utilizare: curmalele se pot consuma ca atare sau alături de cerealele preferate, la micul dejun. Din curmale se poate face un sos de caramel sărat delicos ce merge perfect cu clătite sau cu înghețată. Sunt un adaos perfect la brioșe, checuri, prăjituri sau la salate echilibrate cu nuci, semințe și verdețuri. Budinca lipicioasă de curmale este de vis, iar caramalele pe bază de curmale sunt un deliciu pentru toți membrii familiei.
Acesta este un produs agricol, ca atare pot exista anumite diferențe între loturi în ceea ce privește: culoarea, mirosul, aroma, aspectul sau compoziția, reflectând condițiile de creștere și variațiile sezoniere.
Mod de păstrare: a se păstra cu ambalajul închis într-un loc uscat, întunecat și răcoros.