Inainte de presare, pulpa este supusa macerarii la rece timp de 12 ore, obtinandu-se un must bogat in compusi aromatici si mai complex ca structura. Dupa fermentare lenta la temperaturi scazute in rezervoare de otel inoxidabil, este limpezit si stabilizat prin filtrare tangentiala.
Carbonarea se realizeaza urmand a doua procedura de fermentare in rezervoare sub presiune (metoda Charmat), folosind drojdii selectate in cramele noastre. Odata terminata fermentatia, supunem cidrul la filtrare si imbuteliere izobara, pentru a nu pierde dioxidul de carbon caracteristic cidrului nostru.
Caracteristici: culoare galben auriu strălucitor, cu bule delicate si fin integrate. Aroma: coapta, cu note de fructe conservate. Extrem de echilibrat in gura; Tonurile acide sunt compensate de o dulceață finala si bogata.
Alcool: 7% vol
Conditii de depozitare: a se proteja de lumina soarelui. A nu se expune la temperaturi peste 25°C. A se păstra într-un loc uscat și răcoros.
Alergeni: contine sulfiti.
Temperatura de servire: 7 - 10 °C.
Acest cidru este cel mai bine savurat când este băut încet. Este un acompaniament excelent pentru mese ușoare, cum ar fi peștele și brânza proaspătă și este perfect cu un desert.