Faina de ovaz contine 60% carbohidrati, este bogata in proteine, nu contine zaharuri adaugate si, de asemenea, nu contine ulei de palmier. Din punct de vedere nutritional, ovazul este o cereala care, pe langa faptul ca este bogat in carbohidrati si proteine, contine vitamina B1, fosfor, potasiu, magneziu, calciu si fier, toate acestea fiind vitamine si minerale importante pentru indeplinirea tuturor functiilor metabolice si de intretinere ale corpului nostru, precum: producerea de hormoni, mentinerea sanatatii inimii sau transmiterea semnalelor nervoase.
In afara de aceasta, faina de ovaz contine un alcaloid numit avenina, care are un efect sedativ asupra sistemului nervos si ne ajuta sa mentinem glicemia la niveluri stabile.
Din toate aceste motive, faina de ovaz este un aliment interesant de inclus in alimentatia oricarui sportiv care are un nivel ridicat al activitatii fizice sau a tuturor persoanelor care urmeaza o alimentatie sanatoasa si doresc sa o incorporeze ca aliment de consum regulat.
Instructiuni de utilizare: ca supliment alimentar, amestecati 50 g de produs cu lapte sau apa.