Nutritionistii recomanda consumul a 2 pana la 3 portii de leguminoase pe saptamana (o portie de leguminoase este de 60-80 g de produs crud, echivalent cu 150-180 g de produs gatit), deoarece sunt pline de nutrienti. Fasolea Ferrer Pochas merge grozav cu putin ulei de masline si otet. Ele pot fi, de asemenea, combinate cu o gama larga de feluri de mancare, cum ar fi coaste de porc sau chorizo, si pot fi adaugate in tocanite si supe.
Ca si in cazul altor leguminoase, fasolea este un fel de mancare foarte echilibrata. Acestea furnizeaza carbohidrati, proteine, fibre, vitamine, minerale si grasimi sanatoase.
Carbohidratii ofera un impuls imediat de energie organismului, pentru a-si putea indeplini functiile. Fibrele sunt esentiale pentru sanatatea digestiva prin reglarea tranzitului intestinal si ajutand la intarzierea absorbtiei grasimilor si zaharurilor. Proteinele sunt importante datorita functiei lor structurale si pentru producerea diferitelor componente in organism (tesut muscular, anticorpi, neurotransmitatori, enzime etc.).
Daca amesteci fasole cu cereale precum orezul sau pastele vei obtine un fel de mancare plin de proteine. Este recomandat ca jumatate din aportul nostru zilnic de proteine sa provina din legume. Vitaminele si mineralele pe care le furnizeaza (vitaminele A, B și E, sodiu, fosfor, calciu, magneziu, fier și zinc) indeplinesc functii esentiale in organism(antioxidant, reglare, imunitate, etc.) si, prin urmare, sunt necesare pentru sanatate.