Datorită procesului de obținere au o calitate foarte înaltă, cu o suprafață șifonată, aspră și poroasă care captează condimentele atunci când sunt puse în tigaie. Sunt folosite matrițe din bronz și temperaturi de uscare care nu depășesc 45 de grade, astfel încât toate proprietățile aluatului, cum ar fi parfumul, aroma și valorile nutritive să poată fi menținute. Forma răsucită este un triplu helix, ca o elice alungită a paletei ventilatorului. Designul nu este numai excelent pentru a ține sosuri, dar este încântător și are o senzație inconfundabilă în gură. Numele lor își are originea din cuvântul ,,fuso", instrumentul de tricotat pentru a rula lâna.
Sugestie de preparare: această formă de paste menține bucăți de carne, legume și brânză, deci merge bine cu orice sos, sau le poți folosi pentru a crea salate distractive, caserole coapte sau mâncăruri prăjite. Încercați-le combinate cu șuncă, mazăre, nuci de pin și un sos pesto obținut din mentă proaspătă de casă (obținut amestecând bine uleiul de măsline extra virgin, frunze de mentă proaspătă, sare, usturoi): va fi cea mai bună idee pentru un preparat proaspăt și gustos!