Piperul Tellicherry, produs în Kerala (India), este considerat cel mai bun din lume pentru aroma, mărimea și atenţia în cultivare și uscare.
Consultanță? Sună acum
Oricât de mare ar fi comanda
14 zile calendaristice
Pentru toate produsele
La anumite game de produse
Piperul negru se culege înainte de a se coace, în timpul procesului de uscare păstaia boabelor se înnegrește și se obține piper negru. Există multe calități ale acestuia, în funcție de originea și de selecția boabelor.
Este foarte apreciat pentru aroma sa puternică și pentru îmbunătățirea conservării alimentelor. Se folosește într-o varietate de preparate și rețete, fiind unul dintre ingredientele esențiale în majoritatea bucătăriilor din lume, în special în tocănițe, sosuri, sos bechamel, carne la gratar, pește, crustacee, marinate, legume și salate.
Pentru a zdrobi boabele de piper, se recomandă folosirea râșniței deoarece ajută la eliberarea tuturor aromelor și mirosurilor atunci când îl folosiți.