Salată gătită după o rețetă veche țărănească, din sfeclă coaptă cultivată de producătorii locali din Bucșani (Dâmbovița), cu mere acrișoare de Voinești.
Consultanță? Sună acum
Oricât de mare ar fi comanda
14 zile calendaristice
Pentru toate produsele
La anumite game de produse
Este ideală ca aperitiv tartinabil sau ca garnitură, lângă felurite legume coapte sau prăjite, grătar sau friptură. Dacă cel mai cunoscut fel de salată de sfeclă se prepară cu hrean, noi propunem o variantă acrișoară cu mere de Voinești și oțet de cidru, inspirată dintr-o veche rețetă țărănească, păstrată în familie. Am reușit să creăm un savuros echilibru între dulce, acid și sărat.
Conține doar sfeclă roșie cultivată de producătorii locali în Bucșani (Dâmbovița), coaptă în tăvi la cuptor până devine moale, la care se adaugă faimoasele mere de Voinești date pe răzătoare cu tot cu coaja lor plină de vitamine. La final, se reglează aciditatea oțetului de cidru cu un amestec de zahăr nerafinat și sare grunjoasă și se așează compoziția în borcane sterilizate la bain-marie.
Ingrediente: sfeclă roșie, mere, oțet de mere, zahăr nerafinar, sare grunjoasă.
Condiții de păstrare: a se păstra la loc uscat și răcoros.
Valoare energetică: 57 kCal
Grăsimi: 0,1 g din care acizi grași saturați: < 0,1 g
Carbohidrați: 5 g
Glucide: 11,5 g din care zaharuri: 5,7 g
Proteine: 1,5 g
Sare: 0,48 g