De origine incontestabilă Minho, Vinhao s-a extins rapid în Douro, unde este cunoscut sub numele de Sousão. Ceea ce face acest soi să fie unic este culoarea negru-albăstruie pe care o conferă vinurilor. Această caracteristică a făcut să fie atât de dorit in Douro, datorită necesității de a extrage rapid culoarea pentru vinul de porto. Este cel mai cultivat soi din regiunea Vinho Verde, producând vinuri cu o aciditate foarte mare.
Un vin atât de tradițional și tipic pentru regiunea Vinho Verde merge foarte bine cu mâncăruri din aceeași regiune. Încearcă să deguști acest vin roșu intens cu orez Lampreia.
Vinificare: se face o selecție a celor mai buni struguri Vinhao și se fermentează în prese de granit.
Categorie: Roșu
Anul: 2018
Soi: Vinhao
Note de degustare: culoare roșu intens, aromă complexă cu note de fructe coapte, aciditate echilibrată și final lung.
Vinificatori: WineLords
Regiunea: Marco de Canavesses, Portugalia
Conținut alcool: 13 %
Aciditate totală: 5,7 g/l
Zahăr rezidual: 1,5 g/l