Vinurile Antica Masseria del Sigillo își iau numele din pivnița din anii 1950, pe care Claudio Quarta a cumpărat-o de la Guagnano și de la care a început aventura productivă și antreprenorială din Apulia. Din acel loc magic, ulterior producția liniei Antica Masseria del Sigillo a fost transferată în noua pivniță Tenute Emera, scufundată în podgoriile din apropierea coastei ionice.
Vinul Sigillo Regale IGP Claudio Quarta Vignaiolo este produs din struguri primitivo, obținuți din podgorii cu soluri cu textură medie, cu prezență de siliciu, argilă și nisip și schelet abundent (pietre și pietriș), toate în interiorul fermei Tenute Emera, între porturile de agrement Lizzano și Pulsano. Randamentul la hectar este de 130 chintale. Strugurii se culeg în primele 10 zile ale lunii septembrie, cu recoltare mecanică și se lasă la fermentat și măcerat în rezervoare de ciment, timp de aproximativ 15 zile. Extragerea culorii și a componentelor polifenolice și aromatice este favorizată de pomparea zilnică a fracției lichide pe capacul de tescovină. Vinul își încheie rafinamentul cu o trecere în baric de a doua/ a treia generație timp de 12 luni.
Lizzano
Categorie: Roșu
An: 2022
Conținut de alcool: 14% vol
Soi: Primitivo 100%
Asocieri: primele feluri bogate din tradiția italiană, carne roșie și brânzeturi mature.