Siropul de agave are un conținut bogat de vitamine și minerale conținute, și anume Vitamina B, C, Vitamina D, Vitamina E, dar este bogat și în calciu, fier, zinc, fosfor, potasiu, seleniu, crom și magneziu.
Acest sirop este bogat în fructoză și sarac în glucoză, astfel se eliberează destul de lent în sânge fără a provoca o creștere bruscă a indicelui glicemic. Față de alți înlocuitori ai zaharului alb, precum mierea de albine sau siropul de arțar, nectarul de agave este cel mai bogat în fructoză și mult mai dulce. Este ideal ca înlocuitor al zahărului, dar cu condiția de a pune o cantitate de sirop redusă la jumătate față de cantitatea de zahăr utilizată în mod normal.
Proprietăți: este cu 50% mai dulce decât zahărul, deci poate fi folosit în cantitați mai mici decat zahărul alb. O lingură cu sirop de agave are mai mult cu 20 de calorii față de o lingură cu zahăr
culoarea și textura se aseamănă cu cea a mierii de albine,
iar indicele glicemic este mai mic comparativ cu cel al zaharului
Beneficii: aduce insulina la un nivel normal, împiedică apariția cariilor dentare, conține o serie de calități nutriționale precum: vitaminele B, C, D, E și o mulțime de minerale, are un gust neutru, care facilitează utilizarea în mai multe categorii de produse.
Mod de utilizare: se poate folosi la îndulcirea produselor de patiserie, deserturi sau băuturi calde și reci.
Țara de origine a materiei prime: Mexic
Țara de origine a produsului: Germania