Este un vin de o simplitate rafinată, proaspăt și elegant, cu o excelentă potabilitate și digestibilitate. Lejeritatea sa placută, racoritoare, caracterizează stilul pivniței încă de la originile istoriei sale. Recoltarea este manuală, din primele 10 zile ale lunii septembrie până la jumătatea lunii octombrie. Presarea este moale, în absența tulpinilor. Măcerarea se face la rece, timp de 10-15 ore la 6-8°C. Fermentarea are loc în rezervoare de oțel inoxidabil, la temperatură controlată, timp de aproximativ 10 zile.
Notă degustare: Culoare: galben pai strălucitor. Aroma: fructat si floral, cu note finale aromatice și saline. Gust: aromă plină și armonioasă, echilibru bun corp-aciditate. Plăcut, răcoros cu uşor postgust de migdale amare. Persistență bună în gură la finalul degustării.
Soi: Garganega 100%
Categorie: Alb
Conținut de alcool: 12.5% vol.
Temperatura de servire: 10° C