Povestea explică modul în care sosul a ajuns să fie numit Marinara. În cea mai mare parte, se datorează ingredientelor sale, care au călătorit bine și nu s-au stricat ușor, așa cum au făcut carnea și peștele. Ingredientele puteau fi asamblate rapid și ușor, fiind nevoie doar de paste, pentru a face împreună o masă gustoasă, sățioasă și ieftină pentru bărbații de pe mare.
Până la momentul în care un număr mare de italieni din sud au emigrat în America, la începutul anilor 1900, sosul era un mod de viață atât de răspândit, încât l-au făcut un clasic în această țară,de asemenea.
Recomandare de servire: Indiferent dacă îl folosiți ca bază pentru supă, sos pentru pizza sau pentru preparatele din carne și pește, acest sos de roșii este un câștigător garantat. Este perfect pentru a fi folosit în rețete de paste coapte sau când ai nevoie de un sos pentru bețișoare de dovlecel, mozzarela sau orice îți place să servești cu sos.