Valpo se potrivește bine cu carne roșie la grătar, fripturi, cărnuri fierte, vânat și brânză matură.
Consultanță? Sună acum
Oricât de mare ar fi comanda
14 zile calendaristice
Pentru toate produsele
La anumite game de produse
„Valpo” provine dintr-o cunoaștere profundă a teritoriului și a strugurilor noștri. Diversitatea de expunere și microclimatul diferitelor parcele ne permite să selectăm cantitatea de struguri de înaltă calitate care creează marele nostru Ripasso Superiore „Valpo”. Recoltarea se face manual, cu selecția celor mai buni ciorchini la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie. Strugurii sunt așezați pe tăvi speciale pentru uscare într-un mediu răcoros timp de 20/30 de zile. Prima fermentație se face în butoaie de lemn timp de 20 de zile la temperatura controlat. A 2-a fermentație este în butoaie de 500 de litri și maturat timp de aproximativ 4 luni. A 3-a fermentatie timp de aproximativ 15 zile în contact cu cojile de Amarone, cu un adaos suplimentar de struguri uscați, pas care mărește corpul și conținutul de alcool al vinului, îl rafinează.
Notă degustare: Culoare: roșu rubiniu intens Aroma: note picante de scorțișoară, cuișoare și piper negru. Gust: moliciunea și eleganța taninurilor ies în evidență la gustat, însoțite de un corp plin și echilibru mare.
Soi: Corvinone 50%, Corvina 30%, Rondinella 20%
Categorie: Roșu
Conținut de alcool: 16% vol.
Temperatura de servire: 17 - 18 ° C