O dată pe an, în Cantina Fasoli are loc un panel de degustare în care se discută idei și experimente noi. Creaman Pas Dosè se naște dintr-unul dintre aceste chat-uri. Acest vin este destinat iubitorilor de vinuri de mare tipicitate, unde intervenția producatorului are ca scop păstrarea caracteristicilor tipice ale strugurilor, în acest caz Garganega. După 60 de luni pe drojdie, strugurii Garganega sunt capabili să mențină o prospețime uluitoare pe care Fasoli Gino a decis să nu o modifice sau să o acopere cu lichior sau zaharuri, lăsând vinul în puritatea sa. Recoltarea este manuală, anticipată la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie. Ciorchinii sunt selectați sub frunziș , asa nu sunt expuși la razele soarelui, pentru a obţine musturi cu aciditate mare şi o bună prezenţă a acidului malic. Cojilele rămân în contact cu mustul la o temperatură de 6° timp de 10/12 ore. Acest pas este folosit pentru a extrage tot caracterul garganega din coajă. Fermentarea are loc în rezervoare de oțel inoxidabil timp de 10-15 zile la o temperatură controlată de 16 ° C. Urmează îmbutelierea pentru a doua fermentație în sticlă. Vinul se odihnește pe drojdie timp de 60 de luni.
Notă degustare: Culoare: galben auriu, viu și luminos, însuflețit de bule fine și persistente. Aroma: flori sălbatice, crustă de pâine și note de citrice, în special Citrus bergamia. Gust: dezvăluie o mare moliciune, care este contrastată de o vervă foarte proaspătă și mineralitate pronunțată. Se încheie cu o revenire plăcută de fructe.
Conținut de alcool: 12.5% vol.
Temperatura de servire: 6 °C
Soi: Garganega 100%
Categorie: Alb/ Spumant