La un pahar de Creaman Bianco Brut, prietenul lui Roberto, amintindu-și de tatăl său care producea un vin rosé spumant pentru familia de pe dealuri, i-a lansat provocarea lui Natalino Fasoli, care a vrut să-și încerce mâna la producerea unui vin spumant cu metoda clasică dintr-un strugure autohton care este Corvinone. Recoltare este manuală, la începutul lunii septembrie. Se selectează ciorchinii mai puțin expuși la lumina soarelui, caracterizați printr-o aciditate fixă mai mare, aceasta va permite vinului să-și mențină prospețimea pe perioadă lungă. Măcerarea la rece, între must și coajă, se face timp de 12 până la 15 ore. Presarea moale are loc în absența completă a oxigenului, la o presiune maximă de 0,3 bar. O primă fermentație are loc în rezervoare de oțel inoxidabil timp de aproximativ 10 zile la o temperatură controlată de 15°C, unde rămâne pentru o perioadă de aproximativ 4-5 luni. În urma stabilizării proteice și tartrice, vinul este pregătit pentru luare de spumă care va avea loc în sticlă, unde va ramane în contact cu drojdiile proprii timp de 60 de luni.
Notă degustare: culoare roz pal strălucitor. Aroma: intens la nas, se percep fructe florale, trandafir și note de fructe roșii de pădure. Gust: te învăluie cu o eleganță foarte fină. Proaspăt, savuros, persistent. Lasă o prospețime remarcabilă in final.
Soi: Corvinone 100%
Categorie: Rose/Spumant
Conținut de alcool: 12% Vol.
Temperatura de servire: 6 °C