Sericis înseamnă „mătăsos” în latină. Numele acestui vin și gustul delicat aduc un omagiu casei breslei, Casa de la Seda. Este realizat din struguri Merseguera și este fermentat în butoaie de stejar, urmată de îmbătrânirea „sur lies”. Timp de secole, vița de vie a fost cultivată pe soluri argiloase, care, în combinație cu ore lungi de soare, produc vinuri fructate, bine structurate, cu tanini copți.
Fabricarea vinului din soiul de struguri Merseguera se face prin măcerare carbonică. Când fermentația intracelulară ajunge la 2% alcool, vinul este presat, iar fermentația se finalizează în butoaie de stejar. Vinul rămâne în acestea trei luni, apoi petrece trei luni pe drojdie în rezervoare de oțel inoxidabil înainte de îmbuteliere.
Notă degustare: Aspect, Culoare: galben strălucitor cu nuanțe verzi. Aromă: arome de intensitate medie de fructe albe coapte cu sâmburi,un strop de flori, fenicul și tonuri balsamice. Gust: fin, rotund, cu arome de caise si piersică. Un vin cu caracter mediteranean, cu o aciditate bine echilibrată.
Vin potrivit pentru vegetarieni și vegani.
Cel mai bine se serveste rece între 6 și 8ºC.
Conținut de alcool: 12% vol.
Soi: Merseguera100%
Categorie: Alb