Pasiunea și marea experiență fac din Pigio un vin atât de flexibil, proaspăt, potrivit pentru toată lumea. Recoltarea este manuală, în primele săptămâni ale lunii septembrie. Vinificarea albă presupune separarea cojilor și tulpina din must, urmată de presarea moale. Fermentarea are loc la o temperatură controlată timp de 15-20 zile, cu învechire în oțel.
Potrivit pentru pește la grătar, paste cu sosuri ușoare precum pesto sau legume, este perfect cu supe sau carne albă. Ideal și ca aperitiv, însoțit de aperitive ușoare și tartine. Simplitatea caracteristică a acestui vin, îl face potrivit pentru orice fel de mâncare de vară: se potrivește deosebit de bine cu dieta mediteraneană.
Notă degustare: Culoare: galben pai deschis Aroma: buchet fin de citrice cu note de flori albe, grapefruit și ananas. Gust: Echilibru între aciditate și corp, ceea ce îl face plin și plăcut. Finalul este ușor migdalat.
Soi: Pinot Grigio 100%
Categorie: Alb
Conținut de alcool: 12.5% vol.
Temperatura de servire: 8° C